ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Първа победа на „MФ Такъл“ по Троут Ареа риболов

мф такъл

Отборът на „МФ Такъл“ стана победител в първия кръг от националния шампионат по Троут Ареа (скоростен риболов на пъстърва с изкуствени примамки в затворен водоем).

В турнира, с който се откри състезателната 2023 г. от календара на БФРС, взеха участие 11 отбора.

Втори завършиха състезателите на „Туич фишинг“, а трето място зае СКР „Стара Загора“.

Индивидуален победител в турнира стана Стефан Йорданов от „МФ Такъл“, следван от Десислав Петров от „Хераклес“ и Кристиян Близнашки от „Туич Фишинг“.

мф такъл

Общо 44 спинингисти участваха в състезанието, което се проведе в пъстървовото стопанство в с. Къпиново, обл. Велико Търново. За двата състезателни дни се уловиха общо 1959 пъстърви.

Състезанията по Троят Ареа от Държавния спортен календар се провеждат за втори пореден сезон, като сега за участие се явиха още 5 нови клуба. Радващо е, че голяма част от състезателите са млади момчета под 25-годишна възраст, в това число и тийнейджъри в ученическа възраст.

По регламент състезателите са разделени в 4 сектора. Във всеки сектор се лови по системата „всеки срещу всеки“ в мачове от по 15 минути.

мф такъл

За победа се присъждат по 3 точки, за равенство с уловени риби – по 2 точки, за равенство без риби – по 1 точка, за загуба – 0 точки.

Троут Ареа е една от дисциплините с най-много спорни ситуации в състезателния риболов. Наложи се Апелативното жури да заседава по цели 5 казуса, като дори имаше нужда да се разгледа ситуация на видеозапис.

Шампионатът ще премине в 3 кръга, след което ще бъде излъчен национален отбор. Той ще представи страната ни на световното първенство в Литва през октомври.

Припомняме, че при първото си участие на най-големия международен форум българските състезатели заеха престижното 5-то място от 11 участващи отбора на мондиала в Румъния. Там нашите играха в състав: Петко Иванов – капитан, Петър Лаков, Люси Дремалов, Кристиян Близнашки, Калоян Якимов.

Младен Добрев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ