ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Фишинг Зоун с втора титла в Троут Ареа риболова

фишинг зоун

Отборът на Фишинг Зоун ста­на републикански шампион за втора поредна година в новата дисциплина Троут Ареа рибо­лов. На второ място се наре­ди „Туич Фишинг“, а трети е „МФ Такъл“. И заключителният турнир се проведе на позната арена – на водоема в пъстър­вовото стопанство в с. Къпино­во, обл. Велико Търново.

Отново се получи изключи­телно интересно и оспорвано състезание, с драматични обрати и битка до последния съдийски сигнал. Особено зрелищна бе надпреварата за индивидуалната титла. Там до последно за нея спореха два­ма младоци – 17-годишният Кристиан Близнашки срещу 18-годишният Боян Ярков. Шампион стана Кристиан, а Боян трябваше да се задово­ли с второто място. Трети се нареди Люси Дремалов.

фишинг зоун

Любопитен коментар на съ­битията в Троут ареа шампи­оната направи главният съдия Станил Йотов, непосредстве­но след последния турнир:

„Днес бях съдия на най- вълнуващото състезание по спортен риболов, което съм гледал. За титлата на репу­бликанското първенство в Троут Ареа риболова спориха две млади момчета, на по 17 и 18 години. В челната петица имаме и 16-годишен ученик.

фишинг зоун

А това класиране дава пра­во на участие с националния отбор на световното първен­ство през есента в Литва. Ще ходим на мондиал с „детската градина“! Това е страхотно, аз вярвам на тези момчета и съм убеден, че там отново ще демонстрират класата си и ще се целят високо, защо не за място в челната тройка. Ще им отива…“

Припомняме, че тези мом­чета дебютираха (като състе­затели и рънъри) на световно­то в Румъния през миналата година и завършиха на 5-то място. Сега имат по-големи амбиции.

Генерално класиране 2023 г.

1. Фишинг Зоун – 123 победи

2. „Туич Фишинг“ – 119 победи

3. „МФ Такъл“ – 116 победи

4. „Фиш 24“ – 104 победи

5. „Хераклес“ – 96 победи

6. „Риболовен свят“ – 95 по­беди

7. „Стара Загора“ – 87 победи

8. „Родопа“ – 77 победи

9.„Екстрийм“ – 76 победи

10. „Спининг Фиш“ – 64 побе­ди

11. „Ст. Фишинг“ – 61 победи

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ