НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Фишинг Зоун” спечели и се завърза интрига в Троут Ареа риболова

фишинг зоун

След победата на „МФ Такъл“ в първия кръг от националния шампионат по Троут Ареа (скоростен риболов на пъстърва с изкуствени примамки в затворен водоем), този път на вър­ха в класирането се изкачи тимът на „Фишинг Зоун“. При това го направи доста убедително, след като се откъсна далеч напред от преслед­вачите. На втория турнир от шампионата „МФ Такъл“ трябваше да се задоволят с второто място, а трети стана „Туич Фишинг“.

фишинг зоун

Индивидуален победител в кръга е Боян Яр­ков от „Фишинг Зоун“, следван от съотборника си Люси Дремалов и Кристиян Близнашки от „Туич Фишинг“.

фишинг зоун

Всичко това се случи на водоема в пъстър­вовото стопанство в с. Къпиново, обл. Велико Търново. Пак там предстои да се изиграе още един кръг в нашия шампионат (на 18-19 март) и на базата на сборните резултати ще се излъчи отборен и индивидуален шампион и техни под­гласници. Същевременно ще бъде сформиран национален отбор. Той ще представи страната ни на световното първенство в Литва през ок­томври.

Да припомним, че състезанията по Троят Ареа от Държавния спортен календар се про­веждат за втори пореден сезон, като тази го­дина отборите са почти двойно повече и има сериозна конкуренция. Участват и много млади състезатели, дори тийнейджъри, което е га­ранция, че този вид състезателен риболов има бъдеще у нас.

Още при първото си участие на най-големия международен форум българските състезате­ли заеха престижното 5-то място от 11 участва­щи отбора. На мондиала в Румъния нашите иг­раха в състав: Петко Иванов – капитан, Петър Лаков, Люси Дремалов, Кристиян Близнашки, Калоян Якимов.

Отборно класиране II кръг

1. „Фишинг Зоун“ – 172 т.

2. „МФ Такъл“ – 145 т.

3. „Туич Фишинг“ – 143 т.

4. „Риболовен свят“ – 126 т.

5. „Фиш 24“ – 120 т.

6. „Стара Загора“ – 119 т.

7. „Екстрийм“ – 114 т.

8. „Хераклес“ – 113 т.

9. „Родопа“ – 101 т.

10. „Ст. Фишинг“ – 87 т.

11. „Спининг Фиш“ – 87 т.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ