НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Хванаха есетра на джиг от язовир „Огоста“

есетра огоста

Известният спинингист Миленко Стойчев направи голям удар на язовир „Огоста“. При поредното си посещение и при обход по вода с лодка той имал късмета да закачи солидна есетра. Ето какво споделя майсторът за пре­живяното в един приятен мартенски ден.

„Замятах на силикон 13 см Slender Scoop Shad, с 20-грамова джиг глава. Дълбочината беше около 25 метра. След като се закачи, ри­бата първоначално тръгна нагоре, после се за­дърпа жестоко. Беше изключително борбена. Такава битка водих, каквато не ми се е случ­вало отдавна.

На същия язовир скоро хванах 24-килограмов сом, но си мисля, че есетрата имаше повече сили от сома. По моя преценка тази есетра тежеше около 10 кг, а на дължина беше към 1,20 м. Не съм я претеглил, защото не ми се искаше да я нараня или стресирам. Предпоче­тох по най-бързия начин да й върна свобода­та…“

Припомняме, че в този и други големи язо­вири („Копринка“, „Кърджали“) бяха пуснати есетри при зарибителни акции преди време и е радващо, че рибите растат и са в състояние да изненадат приятно риболовците.

Затова е важно да ги пазим. „Хвани-пусни“ си е задъл­жителен елемент от риболова за всеки естет и ценител на дивата природа.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ