НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Тръгнаха със серкмета по реките

реките

Досега наблягахме на мрежарските на­бези на бракониери по големите язовири, но със запролетяване на времето апетити се отварят и към реките. А там се ползва и друг, сякаш позабравен напоследък под­ход – серкмета. Ето за какво става дума.

Служители на ИАРА-Шумен, с помощта на контролните органи на МВР и любители ри­боловци, са извършили проверка в горното течение на река Голяма Камчия. Близо до село Менгишево, общ. Върбица, са устано­вени и заловени лица, извършващи нерегла­ментиран риболов със серкме. Съставени са им актове, а бракониерските пособия са иззети.

Добрички инспектори на ИАРА, съвместно с представители на РИОСВ, са извършили проверка по вода на езеро Дуранкулак с па­трулна лодка. По време на обхода са устано­вени и извадени от водата 20 броя винтери без улов в тях. Уредите са иззети за унищо­жаване.

Екип от надзорници от ИАРА-София са от­крили една мрежа и 4 цапала, заложени във водите на язовир „Искър“. Това е станало при рутинна проверка. Бракониерските посо­бия са иззети, риба в тях не е имало.

***

От ИАРА апелират за съдействие при забелязани всякакви бракониерски посега­телства или нереграментиран риболов по морето и вътрешните водоеми. Звънете на тел. 112!

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ