ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Влезе двумесечна забрана за бялата риба

бялата риба забрана

Следвайки разпоредбите на закона, бялата риба е поредната, излязла в „отпуск по майчин­ство“ и във връзка с това – със забранителен режим за риболов. При нея е определен срок от два месеца забрана – от 15 март до 15 май.

Припомняме, че по-рано през годината беше въведена временна забрана за улов на щука и распер. Всички останали наши риби с пролет­но-летен режим на размножаване ще бъдат забранени за срок от 45 дни, от 15 април – за водоемите до 500 м надморска височина и от 1 май – за водоемите от 500 до 1500 м надморска височина.

С оглед на меката и безснежна зима може да се каже, че улов на бялата риба се провеждаше целенасочено по много от големите ни язови­ри. Влизащите с лодки имаха далеч по-реал­ни шансове да практикуват добилия голяма популярност джигов риболов. От брега също реализираха някои успехи. Е, дойде време да оставим хищника да даде поколение на спокой­ствие.

Сега е най-уязвим, трябва да го пазим.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ