НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Къде какво кълве по родните водоеми към 23 май

актуално 23 май

ЯЗОВИР „БАТАК“

Към 23 май първи щуки реализираха спинингисти на популярния родоп­ски язовир „Батак“ и то още на старта на сезона за щукарски риболов. Хващани са и на тапа с живи рибки за стръв. Засега излизат неголеми зъбатки докъм кило, но там се подвизават и риби от „тежка категория“, за които тепърва ще се заговори. Уточня­ваме, че мирните обитатели са под забрана и не бива да се безпокоят по никакъв начин.

ЯЗОВИР „ДОСИТЕЕВО“

Каракуда и то с доста прилична средна големина ловят на язовира тези дни. Става добър риболов и на дъно, и на плувка. Шаран също има, но е по-труден и няма сигурност с него. Може да се заложи и на занимавка с уклей, също е едър и кълве добре в спокойни и слънчеви дни. Язовирът е разположен в красива местност край харманлийското село Доситеево. Това е най-интересната дестинация за свободен риболов през за­браната в област Хасково.

ТАРАТОРСКОТО ЕЗЕРО

На популярния водоем край софийското село Чукурово вече ловят шарани. Вести от доволни риболовци идват все по-чес­то от там, а и показват снимки с улова, като доказателство. На Тараторското езеро има и стабилна популация от каракуди, които са в състояние да спасят риболова ако шараните не са в настроение. През лятото там замятат въдици на тапа за толсто­лоб, но този риболов все още не е потръгнал.

БАЛАСТРИЕРА МЕЧКАТА

Щуките са първа цел за всички, които идват на разрешената по време на пролетната забрана баластриера край самоковско­то село Злокучене. Към 23 май вече се похвалиха с първи попадения от там и спинингисти, и класици с въдици на плувка с жива рибка за стръв. Засега трофеи няма, зъбатките са в диапазона от по­ловинка докъм кило и половина. На баластриерата има и доста едри каракуди, но са трудни за улов. Възможни са и приятни изненади с кефали.

БАЛАСТРИЕРА ЧЕЛОПЕЧЕНЕ

Преобладаващо разочаровани си тръгват софиянци, решили да си опитат късмета с риболов на тази баластриера. Не че няма риба, но заради честите промени на времето активността често е нулева. Дребни платички и бабушки вероятно ще спа­сят положението при риболов на плувка, но това е малка утеха. Има и още една интересна възможност. На канала, свързващ водоема с Лесновска река, се лови уклей. Рибките са доволно едри и при правилна тактическа постановка откъм хранене и фини такъми, с тях се правят хубави серии.

РЕКА ДУНАВ

По разрешените участъци на Дунав се групират рибари, но кой знае какви отзиви откъм риболов напоследък няма. Фиде­ристите все пак трупат активи предимно с морунаши от средна големина. Възможно е разнообразие с по-редки платики и ка­ракуди. Спинингистите, търсещи нашумелия през последните години распер, засега търпят разочарования. Тепърва внима­нието ще се насочва и към дунавската скумрия.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ