НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Откриха Световното първенство по риболов на хищници в Девин

световно първенство риболов

Със стилна церемония в центъра на родопския град Девин бе отрито 20-тото световно първенство по улов на хищни риби. Топспинингисти от 17 страни, повечето светила в тази дисциплина, са готови да премерят сили на река Въча през уикенда, когато ще се проведат и двата официални манша в състезанието.

Петъчният ден е за тренировки. Състезателното трасе предварително бе зарибено с 1 тон балкански пъстърви.

Организатори на мондиала са Българската федерация по риболовни спортове, НЛРС-СЛРБ и община Девин.

Специално за шампионата у нас пристигна президентът на световната федерация по спортен риболов ФИПС проф. Уго Клаудио Матеоли. На церемонията на откриването приветствие към участници и гости поднесе председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев.

„За мен е чест и привилегия да ви приветствам в красивия град Девин – град с история и доказан домакин на световни първенства по улов на риба – заяви инж. Василев. – Имам удоволствието да ви поздравя най-сърдечно от името на хилядите български риболовци и от името на Управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение с откриването на 20-ото Световно първенство по улов на хищна риба с изкуствени примамки.

Искам да поздравя Българската федерация по риболовци спортове за инициативността и организацията и да благодаря на Община Девин за подкрепата.“

световно първенство риболов

Припомняме, че Девин бе домакин на същия шампионат през 2021 г., когато бяха счупени всички видове рекорди.

Състезателите тогава уловиха общо 5984 пъстърви, а чехът Михал Чепелак направи смайващо постижение – 57 хванати риби само за един рунд от 45 минути.

Сега сред фаворитите за място в тройката са световните шампиони от Италия, както и Украйна, Чехия, Словакия и Полша.

Българският тим също има големи амбиции. През 2021 г. заехме трето място, а нашият ас Георги Гетов беше световен вицешампион.

Президентът на БФРС Георги Михайлов също изрази своята позиция по организацията: „За нас е огромна чест, че за пореден път сме домакини на световния шампионат на спинингистите. Имаме опит в организирането на подобен тип първенства и съм убеден, че ще се справим и този път както трябва. Пожелавам успех на отбора на България“.

Младен Добрев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ