ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Монтана стартира кампанията „Синьо лято“ с детско риболовно състезание

монтана деца рибари

Риболовно състезание за деца събра десетки жители и гости на Монтана в парк „Монтанензиум” на 1 юни. То бе организираното от община Монтана и СЛРД „Огоста”.

От сдружението и общината се бяха погрижили малчуганите и техните родители да си прекарат един незабравим Ден на детето. Състезанието бе по случай празника на града Свети Дух, избирането на Монтана за Европейски град на спорта и честванията на 120 години от създаването на СЛРД „Огоста“.

Така бе анонсирано и стартирането на лятната кампания на СЛРД „Огоста“ и общинския съвет по наркотични вещества под патронажа на кмета на община Монтана Златко Живков „Синьо лято“.

монтана деца рибари

Летните занимания помагат на децата да бъдат по-мотивирани да развиват своето любопитство и желание за работа, по по-неформален начин да откриват нови интереси и активности, да създават нови контакти и приятелства, и всичко това съчетано с незабравими изживявания и приятни емоции.

Целта на кампанията е през лятната ваканция децата от различни възрасти да получат ценни съвети и знания как да общуват помежду си на открито, така че да се справят по-лесно в реална среда и в различни житейски ситуации.

В кампанията могат да участват деца и младежи разделени по възрастови групи:

I – IV клас;

V – VII клас;

Програмата на кампанията включва:

Превенция в сферата на зависимостите;

монтана деца рибари

Запознаване с азбуката на риболова;

Практически занимания със собствени въдици;

Състезания и лагерен огън;

Безплатен риболовен билет.

За всички участници ще бъдат осигурени тениски и шапки с логото на кампанията, ще има много изненади и награди.

Мястото на провеждане е язовир „Долна вода“. Ще има осигурен безплатен превоз.

Желаещите да се включат в кампанията трябва да попълнят регистрационна форма за участие, към която да приложат и декларация за съгласие от родителите. Крайният срок за записване е 16.06.2023 г.

Декларациите могат да се изпращат в електронен вариант на е-mail: osnv_montana@abv.bg до 21.06.2023 г.

Кампанията ще стартира от 1 юли 2023 г., занятията ще се провеждат всеки делничен ден в рамките на три астрономически часа.

Павлина Пецева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ