НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Пловдивчанин хвана распер 6,1 кг от Марица

распер марица

Пореден голям удар в риболова за пловдивча­нина Ивелин Гановски (на 34 г.). Той се справи с трофеен распер 6,1 кг от река Марица, край Пловдив. Ето какво споделя Ивелин по повод случилото се на 11 юни, по време на привечерен рейд със спининговата въдица:

„Реката беше с нормално ниво и бистър цвят. Изредих доста примамки, но все без успех. Ня­маше никаква активност по повърхността, кое­то до известна степен ме смути, но аз не губех надежда. Сложих 5-сантиметров воблер Salmo Slider и чудото стана! Удари на метри от мен. Имах перфектна видимост и всичко се разви светкавично пред очите ми.

Драсна силно навъ­тре, буквално запали аванса на макарата. Бор­бата беше изключително ожесточена, с мощни тласъци и ефектни скокове. Но сравнително бързо се умори. След 3-4 минути започна да губи съпротивителни сили и го притеглих към брега. Накрая държах в ръцете си прекрасен распер, с дължина 85 см и тегло 6,1 кг. Мой ли­чен рекорд!“

След фотосесията рибата е освободена, както постъпва Ивелин с всяка друга уловена риба по време на неговите спинингови излети по Марица.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ