ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Къде какво кълве по родните водоеми към 17 юли

актуално 17 юли

ЯЗОВИР „ДОСПАТ”

Семейство риболовци от Пазарджик направиха голям удар на най-популярния родопски язовир. Те хванаха 6,72 кг американска пъстърва, разпънала ролетката до цели 75 см. Слуката ги е навестила по време на тролингов рибо­лов от лодка. Като цяло обаче вестите от крайбрежието на „Доспат” не са особено обнадеждаващи. Каракуди, бабуш­ки, костури – това са рибите, с които се получава някакъв риболов, но и с тях няма сигурност.

ЯЗОВИР „ИСКЪР”

Тролингисти реализират по някоя бяла риба, но към 17 юли хищ­никът е в дълбока вода и случилите да излязат с добър улов не са много. Доста повече хора има по крайбрежието. Впро­чем, всички достъпни участъци на язовира (а те не са много) са заети от биваци и трудно се намира място в почивните дни. От брега ловят основно платики и по-рядко каракуди и бабушки. Фидерните въдици се наложиха като най-печелив­ши. На плувка също може да стане риболов, но в дълбоко място.

ЯЗОВИР „ТИЧА”

Няколко неголеми шарана в диапазона от 1,5 докъм 3 кг са били черешката на тортата при риболов на шуменска компа­ния в района на с. Ловец. Другите риби са каракуди, платики и бабушки – всичко на дънни въдици. Измежду тях е имало и едри риби. Все пак за тридневен престой общият улов е бил по-скоро скромен. Споделят за хванати сомове на буй в района на с. Менгишево.

ЯЗОВИР „ДЪБНИКА”

На яз. „Дъбника“ врачанин е хванал 9-килограмов шаран и това е топновина­та към 17 юли, за която бързо се разчу в местните рибарски среди. Врачан­ският язовир и се е отрупан с биваци, но слуката е отчйващо слаба. Всички се надяват със стабилизиране на времето неща­та да се обърнат в положителна посока. Припомняме, че там нощният риболов е забранен, а прегрешили рибари вече си платиха за смелостта да държат въдици и през нощта.

ЯЗОВИР „ДУШАНЦИ”

Сякаш бяхме позабравили този красив Средногорски язо­вир, но просто нямаше положителни вести от там. Е, сега има какво да отбележим. Силен риболов на плувка става и откъм стената, и откъм устието при вливането на река Тополнца. Основните рб са платики и бабушки, но се полчава разноо­браие и с кефали, костури, уклеи. Като бонуси се закачат и неголеми шарани, от миналогодишни зарибявания.

РЕКА ЯНТРА

Укротена и избистрена (но не напълно) Янтра става все по-привлекателна за риболов. Има и някои добри новини от там. Поне сомовете се активизираха. Горнооряховец от „по­стоянното присъствие” споделя за хванати мустакати хищни­ци от 12, 10, 8 кг, както и много от „детската градина”. Даже мъниците често стават досадни. Шаранджиите също залагат въдици, но те са много потайни и не споделят за слуката си. Все пак рибар от с. Ценово се е похвалил с няколко хванати диви шарана.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ