140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Деца участваха в състезание по пъстървов риболов на река Девинска

деца риболов

Над 20 деца взеха участие по спинингов риболов на пъстърви за Купата на река Де­винска 2023. Организатори на проявата бяха Клуб по спортен риболов „Девин”, съвместно с общината и ЛРС-Девин. Малгучаните бяха разделени в две възрастови групи – до 12-го­дишна възраст и батковци над тази граница.

деца риболов

Състезанието се проведе в околностите на родопския град Девин, в участъка с режим на риболов „хвани-пусни”. Малките риболовци показаха изключителен хъс и бяха аплоди­рани от многобройна публика. Извадихa се доста пъстърви, а състезанието беше дотол­кова оспорвано, че заради равни резултати се наложи да се продължи с още час, за да се оформи челното класиране.

деца риболов

При малките деца победата спечели Кристиян Башков, следван от Калоян Асенов и Кирил Панайотов. При батковците победител е Де­нис Кушев, а негови подгласници станаха Би­сер Къвръков и Панайот Панайотов.

деца риболов

Наградите на победители и подгласници връчиха кметът на Девин и председател на ловно-рибарското дружество Здравко Иванов и Христо Пейков, от Риболовен клуб Девин. За всички участници имаше награди от спон­сори на детското състезание. Кметът Здравко Иванов сподели, че в сградата на сдружение­то се изгражда работилница за изработка на изкуствени примамки и всеки желаещ може да идва и да се обучава там. Това е пореден жест към риболовците от града и региона.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ