НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Първенството по троут ареа риболов с изтеглен напред календар

троут ареа

Интересна новина излезе от Българ­ската федерация по риболовни спор­тове. Два от трите турнира от републи­канското първенство по троут ареа за сезон 2024 ще се проведат през… тази година. Защо се налага това?

Очаква се България да бъде избрана от Световната федерация по спортен риболов ФИПС за организатор и домакин на 4-ото Световно първенство по троут ареа през 2024 г. Във връзка с това със­тезателният календар ще е по-различен. Републиканското първенство ще започне в края на ноември 2023 г. и ще завърши през януари 2024 г. Впоследствие ще се проведат квалификации между състеза­телите от Топ 12, с които ще бъде опре­делен съставът на националния отбор на България за световното първенство през 2024.

Идеята е да се подходи така, че на све­товното България да се представи с най- добрите състезатели и най-добрият екип зад тях. Очакванията са, че тази година ще участват и повече отбори. Припомня­ме, през миналата година в първенството взеха участие 11 тима. Всички турнири ще бъдат на арена „Къпиново“, където ще се проведе и световното първенство.

Състезателният календар ще има следния вид:

18 ноември 2023 – подготвителен едно­дневен турнир със скоркарти

25-26 ноември 2023 – Първи кръг РП

9-10 декември 2023 – Втори кръг РП

Януари 2024 – Трети кръг РП

троут ареа

След този трети кръг се излъчват шам­пионите на България, отборно и индиви­дуално, получават си купите и медалите. Първите 12 състезатели от индивиду­алното класиране ще получат покани за включване в проектосъстава на нацио­налния отбор на България за световно­то първенство. Петима от тях, които ще участват като състезатели на световното, ще бъдат определени чрез допълнителни състезателни квалификации.

Освен това през февруари и март ще се организират и други турнири, възможно е да бъдат с международно участие.

Тъй като състезанията от РП формално са за сезон 2024, за тях важи трансфер­ният правилник за следващия сезон. Това означава, че всеки състезател е свободен да смени клубната си принадлежност, без да има ангажимент към клуба, за който е ловил през сезон 2023.

Всички подробности относно участието на отборите в нашия шампионат ще се намерят в БФРС.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ