140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Шести сме на Световното първенство по Троут Ареа риболов

Троут Ареа риболов

Българският национален отбор зае шесто място на провелото се в Литва Световно пър­венство по Троут Ареа риболов. На третото издание на мондиала в тази нова пъстървова дисциплина заминахме с млади момчета и на практика се оказахме най-младият отбор сред 11-те участ­ващи тима.

За България играха Люси Дремалов, Любо­мир Проданов, Боян Ярков, Кристиян Близ­нашки. Като резерва през втория ден влезе Красимир Антонов на мястото на Кристиян Близнашки. Делегат от Федерацията по рибо­ловни спортове беше Станил Йотов. Най-до­бро индивидуално класиране постигна Боян Ярков, завършил на 10-то място. Люси Дрема­лов е на 13-та позиция.

На водоема във Васакнос българите играха с огромно желание и оставиха сърцата си на състезателното трасе. Може да се каже, че бяха напълно равностойни и на лидерите в този шампионат, заели челните позиции. Къде опит, къде малшанс попречиха да сме по-на­пред в класирането. Спокойно можеше и ние да сме на почетната стълбица, но бъдещето е в ръцете на тези надъхани младоци, които със сигурност ще прославят името на България по света.

Троут Ареа риболов

Световен шампион стана Литва, подглас­ници са Италия (на второ място) и Латвия (на трето място). Пред нашия отбор се наредиха още Германия и Украйна.

След като момчетата се прибраха на род­на земя след продължително пътуване, Люси Дремалов сподели своите впечатления:

„Сякаш попаднахме в друг свят в Литва. Чисто, диво, красиво, спокойно. Далеч от град­ската среда, далеч от шума, далеч от колите и мръсния въздух. Диви животни, красива при­рода и чист въздух – това бяха бонусите, но пък времето беше доста сурово – ветровито, с ниски температури и лек, но упорит дъжд. Водоемът се оказа доста голям, в сравнение с това, което сме свикнали да играем в Бъл­гария. Имаше доста риба, не чак интензивен риболов, но за сметка на това го имаше на­всякъде из езерото. В хода на състезанието постигнах важни победи срещу силни съпер­ници, но там слаби състезатели няма. Лично аз не съм доволен от себе си, защото винаги може да бъде и по-добре, но смятам, че се представих на ниво. Е, имахме надежди да сме и по-напред в класирането, но ще гоним резултати следващия път. Благодаря на всич­ки, които спомогнаха да пътуваме за Литва, да сме добре екипирани и с нужното оборудване. Благодаря и на хората от екипа, които бяха до нас по време на световното по Троут Ареа риболов и ни помагаха с всякакви консултации!“

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ