140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Съвместни проверки по морето с румънски екипи

проверки иара

*Инспектори от ИАРА-Бургас са извършили съвместни проверки с АNPA Румъния (еквива­лент на ИАРА в Румъния) на територията на Бургаска област – по пристанища за разтовар­ване на риба, тържища, пазари и борси за про­дажба на риба и рибни продукти. Двете страни са се споразумели да продължат съвместната работа по контрола.

*Проверка по Дунав е осъществена от екип от РК Свищов към сектор Велико Търново и служители на Гранична полиция. С патрулен катер са обходени обширни територии, при което са открити и извадени 16 бр. кармаци, заложени за есетрови риби с над 1000 бр. куки на тях. Съвместните проверки са част от пла­на за партньорство между двете служби и ще продължат.

проверки иара

*При нощна проверка на служители от ИА­РА-Сливен с доброволци, от акваторията на язовир „Жребчево“ при с. Паничерево са изва­дени 11 бракониерски мрежи с обща дължина над 1 км. Уловената в тях риба от видовете платика, каракуда, бяла риба, костур – общо над 50 кг, е освободена.

*Лице, превозващо риба с неизяснен про­изход и с нелицензирано превозно средство е заловено край езеро Шабла от надзорници от ИАРА-Добрич. Рибата (около 10 кг щуки) е иззета и дарена на Социален патронаж гр. Шабла.

*Язовир „Мандра“ е бил обект на нощна проверка от бургаските надзорници. При об­хода по вода са установени и извадени 1250 м бракониерски мрежи и уловена в тях към 40 кг риба. Мрежите са иззети за унищожаване, а рибата е дарена на Зоопарк Бургас за изхран­ване на рибоядните животни.

*При проверка на язовир „Доспат“ с патрул­на лодка от инспектори на ИАРА-Смолян, в района на махала Крушата при гр. Сърница е установена и извадена една бракониерска мрежа с дължина 80 м. Уловената риба (около 5 кг каракуда) е върната обратно жива.

*Габровски надзорници са извадили 4 брако­ниерски мрежи от водите на язовир „Ал. Стам­болийски“ при рутинна проверка по вода. Със­тавени са актове и на любители риболовци за различни нарушения.

***

От ИАРА напомнят, че сигнали за всякакви бракониерски посегателства и нерегламенти­ран риболов по водоемите в страната, Черно море и Дунав може да се подават на денонощ­ния тел. 112.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ