НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Българи ловят яки щуки по водоеми в Англия

българи англия

За изявите на софиянеца Гюнтер Мехмед (на 26 г.) по англий­ските водоеми писахме в края на миналата година. Тогава по­казахме снимка със солидна щука, уловена от частен водоем в район Уолтъмстоу, край Лондон.

Сега има повод отново да заговорим за щукарските подвизи

на българи в Обединеното кралство, понеже в компанията на Гюнтер Мехмед е бил и друг нашенец – Георги Стайков (на 25 г.), също от София.

Този път двамата са посетили река Леа и са пробвали на спи­нинг в див район, извън населени места. Още на второто замя­тане Мехмед е имал зверски удар и е извадил този „крокодил“ с тегло около 8 кг и дължина 94 см (на първата снимка). Ползвал е воблер Rapala Xrap. Георги също е хванал солидна щука с дъл­жина от 80 см и тегло към 4-5 кг (на втората снимка).

Река Леа е в Югоизточна Англия. Извира от Бедфордшир в Чарлтън Хилс и тече на югоизток, по границата с Есекс и Големия Лондон. Влива се в река Темза като един от големите притоци.

Вече сме представяли Гюнтер Мехмед с кратка визитка, сега да разкажем нещо повече за Георги Стайков. Софиянец е, запалил се е по риболова от дете по софийските водоеми. От 10 години живее в Лондон. Сега е студент, като същевременно има бизнес с автомобили. Често пътува до България и при всяка отдала му се възможност се развлича с риболов и по нашите водоеми. Даже са наели с приятели каравана и бунгало на язовир „Искър“, за да имат повече битови удобства при излетите там.

Пада си по спининга

В миналото е ловил основно кефали и пъстърви, а през по­следните 3-4 години определено се е отдал на щуките и вече има доста интересни преживявания и помни зрелищни битки със зъ­батите хищници.

***

За Българската риболовна школа, показваща класа по водо­еми на Острова, пишем често и то все по хубави поводи.

българи англия

Българи хващат трофейни риби

по реки и затворени водоеми, печелят престижни състезания, даже участват в еко и зарибителни акции. Засега нямаме инфор­мация да са попадали в „черния списък“ като бракониери и дано не попадат там, за да не се петни името на страната ни, което и без друго не е възприемано с възторг от англичаните. Поне като рибари да сме на европейско ниво…

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ