НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Българин трупа рекорди с екзотични риби по света

българин риби

Варненецът Мирослав Петков (на 45 г.) ще запомни поредната си екзотична риболовна екскурзия с уловения трофеен меконгски сом. Това се е случило в Тайланд, където Мирослав е прекарал почти целия месец януари с една основна цел – риболов по реки и езера в страната. Трофейният екземпляр (на снимката) е дълъг над 2 метра и тежи около 160 кг, но това са само ориентировъчни габарити. Уловен е от частно езеро, където големите риби няма как да бъдат наранявани от кантари и се изисква се запазят напълно здрави при връщане във водата. Борил се е повече от 5 часа с това чудовище и е бил на ръба на изтощението, но успял да го надвие. Даже все още има мазоли по ръцете от въдицата, останали като спомен от свирепата битка.

Преди десетина години Мирослав е бил на гурбет в Норвегия и със спечелените пари сам си организирал риболовно пътешествие до Оман. Прекарал си страхотно, хванал всякакви екзотични риби. Продължил в усилен ритъм и през следващите години. Каквото припечели през годината го влага в пътуване по света. Няколко пъти е бил на Малдивите, сега е посетил Тайланд, а е пътувал отново и до Норвегия, но с цел риболов.

На по-млади години е бил производител на риболовни принад­лежности, но този бизнес замрял след като Китай става основен вносител у нас и залива пазара с евтини стоки. Сега се занимава с озеленяване и отново крои планове за следващите риболовни пътешествия.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ