140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Новите попълнения в сдружението показват умения и хъс

Георги НИКОВ

През октомври ловците от ЛРД-Могила към ЛРС „Балкан 2001“-Каспичан отстреляха 5 диви свине. Във втория проведен излет за сезона Иван Тодоров повали 80-килограмов приплод. Следващата събота Стоян Гинчев отстреля хубав глиган, който в последствие се разбра, че тежи 150 кг. Това е най-голямото животно за ЛРД-Могила на този етап от сезона. На следващия ден се изявиха младите ловци Атанас Димитров, Милен Лазаров и Владимир Петров, които имаха слука с по един приплод.

Председателят на ЛРД-Могила Иван Георгиев е оптимист, защото дружината демонстрира трайни положителни резултати в ловностопанската дейност „В ловищата ни има немалко животни. Два пъти в седмицата изнасяме храна, ловците събират падналите в градините им ябълки, които също ги изнасяме в дивечовите местообитания. Дивите свине ги консумират с голямо желание. Миналия сезон завършихме със 17 отстреляни животни, надяваме се и този  да е успешен, за което надежда ни дава силният старт“, разказа Иван Георгиев.

Ловният специалист на малкото ловно сдружение в град Каспичан, което има само четири дружинки, Валерий Николов сподели, че почти навсякъде има слука. Най-голяма е в с. Могила, но по две добри диви прасета са повалили и дружините в селата Кюлевча и Марково. „Единствено в каспичанската дружина все още няма паднало прасе. При един от последните излети ловците са изпуснали много голям глиган“, каза Валерий Николов.

СПОКОЙСТВИЕТО НА ЖЕНСКИТЕ Е ГАРАНТИРАНО

За финал искаме да подчертаем един изключително важен фактор за успехите на ЛРД-Могила. Членовете на дружината никога не стрелят по свинете-майки, на мушката им попадат единствено мъжки екземпляри. Председателят Иван Георгиев споделя, че в първия ловен излет за сезона групата се е натъкнала на майка с малки прасенца, но нито една пушка не е гръмнала, а кучетата са били прибрани, за да не стане някой инцидент. Спазвайки на сто процента собствените си рестрикции, наложени преди доста години, могилчани в момента берат плодовете на въздържанието си.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ