Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

НОВО ЗАСЕДАНИЕ ПО ПРОМЕНИТЕ В ЗЛОД – Ловната стража се отлага

Поради големия обществен интерес Министерството на земеделието, храните и горите проведе на 15 септември в сградата на ИАГ извънредна среща на работната група за изменение и допълнение на ЗЛОД. НЛРС-СЛРБ бе представлявано от председателя на Управителния съвет Васил Василев. Членовете на групата се обединиха около няколко основни промени в законопроекта, върху който се работи от няколко месеца, а именно:

  1. Няма да има промяна в сроковете за ловуване на дива свиня в свободните територии, а ще се предложи на Народното събрание срокът за лов на този вид дивеч в заградените стопанства да бъде намален с един месец.

  2. За момента няма да се предлагат промени в чл. 67 от ЗЛОД, а именно задължителното назначаване на двама ловни стражари от ловно-рибарските сдружения, а в бъдеще ще се търси трайно решение на проблема с участието на държавата в тази отговорна дейност.

  3. Потвърждава се възможността на хората, които не са издържали изпити за кандидат-ловци или по различни причини не са успели да се явят на тях, да имат възможност за поправителни изпити през септември.

Останалата част от текстовете в законопроекта за изменение на ЗЛОД бяха потвърдени и с това най-вероятно се финализира работа на МЗХГ по него.

Веднага след това се проведе и заседание на Ловния съвет, на което бяха приети минималните цени за лов и ловен туризъм в страната. Бяха разгледани новите указания на ИАГ за провеждането на ловните излети през новия сезон. Беше решено всички ловно-рибарски сдружения да организират инструктажни съвещания с участието на ръководителите на лова и представители на РУГ, на които ръководителите да бъдат запознати с инструкцията за безопасно боравене с ловното оръжие по време на ловните излети за недопускане на инциденти.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ