140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Областният управител на Хасково получи отличие за борбата с пожарите

Златка МИХАЙЛОВА

Областният управител на Хасково Станислав Дечев бе отличен със златна значка от Министерството на земеделието и храните за изключителните му заслуги по време на гасенето на големите горски пожари през лятото на 2016 г. Призът бе връчен от министър Десислава Танева  на  официална церемония в Хасково, на която бе отбелязан краят на пожароопасния сезон. Освен златна значка областният управител на Хасково получи и почетен плакет от директора  на Югоизточното държавно  предприятие инж. Пейчо Върбанов.

Станислав Дечев бе човекът, който координираше работата на всички институции по време на пожарите и работи 24 дни на терен в най-засегнатите от пламъците населени места в областта, заяви инж. Върбанов.

Общо над 33 хиляди дка гори са изпепелени от 56 горски пожара  това лято на територията на Хасковска област. Министър Десислава Танева лично благодари на всички горски служители, на пожарникарите, на доброволците и на местните власти, които направиха всичко по силите си, за да спасят българската гора. Индивидуални награди получиха десетки пожарникари и служители в горски стопанства в страната.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ