Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

(Обновена) Софиянец пострада при ловен инцидент край Никудин

47-годишният Свилен Ангелов беше прострелян в корема по време на ловен излет в гората над село Никудин, община Струмяни, съобщават печатни медии в региона. Пострадалият ловец е уцелен в корема и крака.

Сигнал за инцидента е подаден в събота около 14:30 часа на тел. 112. Ловната дружинка била на излет високо над землището на село Никудин, в близост до границата. По първоначална информация пострадалият ловец е от София, но с корени от село Никудин. На място му е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Сандански и с линейка е транспортиран до местната болница. Свикан е лекарски екип и е опериран по спешност, от тялото му са извадени попадналите сачми. Състоянието му е стабилно и остава под активно лекарско наблюдение в санданската болница.

По информация на в. „Струма днес” ловецът е прострелян от санданския бизнесмен Димитър Стойков, собственик на оръжеен магазин и магазин за ловно-рибарски принадлежности. Обстоятелствата около инцидента се изясняват от служители на РУП – Сандански, снемат се обяснения от ловната дружинка.

Това е вторият инцидент с ловец само за две седмици в Пиринско. В началото на ноември 65-годишен ловджия от благоевградското село Падеш се самопростреля смъртоносно.

 

Юлияна Колчакова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ