140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Обновяват хранилките за едър дивеч в с. Бряговица

бряговица хранилки

В началото на лятото не е време за лов, но пък може да се извършат някои наложителни ловностопански дейности. В дружина Бряговица, която е в състава на ЛРС „Тасладжа“ – Стражица, са решили да използват това време в обновяване на хранилките тип „ясли“ за едър дивеч.

Започнали са с тази, която е била в най-лошо състояние. Строена е от ловци преди много години и вече е полусъборена от времето. Намира се в м. „Боба“, където е едно от най-перспективните ловища на дружината по отношение на груповия лов на едър дивеч. Старата ясла е премахната, а на мястото й е изградена съвсем нова, с обработен дървен материал, по всички нормативни изисквания.

бряговица хранилки

В бригадата, участвала в изграждането, са били председателят на дружината Стефан Маринов и още: Кристиян Минчев, Николай Венков, Стефан Венков и Александър Делигеоргиев. Това са хората, събрали се за снимка за спомен в края на работния ден.

Остават само малко довършителни работи – да се постави ламарина на покривната конструкция, за да се предпазва от дъждове и лошо време, но това ще направят в най-скоро време.

В техните ловни полета поддържат общо четири хранилки за едър дивеч, като ще поработят и по другите три. Те са по-запазени, така че ще се нуждаят само от някои ремонтни дейности.

бряговица хранилки

И в други дружини от състава на сдружението работят по обновяване на хранилките в своите ловни територии.

По този повод председателят на ЛРС-Стражица Красимир Коев сподели:

„Действително, поставени са задачи да се обновят и ремонтират хранилките и хората полагат усилия за това. В с. Бряговица се оказаха най-организирани и вече изградиха нова хранилка. Те са сред силните ни дружини и дават добър пример. Но и в други от 18-те дружини в състава на сдружението може да се похвалят с такива придобивки. Сега е най-подходящото време за тази работа…“

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ