Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Обръщение на УС на НЛРС-СЛРБ

Уважаеми колеги, приятели,

Предстои ни да проведем поредното отчетно-изборно събрание на нашата организация. Напълно нормално е да има различни гледни точки за състоянието на Съюза, за предизвикателствата и перспективите, които стоят пред него. В реда на нещата е да водим полемики, да бъдем ревниви към тезите и пристрастни в аргументите си.

Това което следва ясно да осъзнаем е, че имаме важната задача да отстоим единството и бъдещето на нашия съюз. Ние, българските ловци и  риболовци, сме стъпили в браздата на една велика традиция. Ние помним и пазим заветите на предците ни. Столетия наред ловът е бил онази магия, която е събирала хората, правела ги е приятели и братя, а не ги е разделяла.

През годините Съюзът на ловците и риболовците се е изправял пред различни изпитания, попадал е в лоши конюнктури, подлаган е на агресии. Но с воля и мъдрост той е отстоявал своята идентичност, опазил е дълбоко демократичната си основа, защитил е родолюбивата си кауза.

Днес ни предстои да направим именно това – да опазим и заздравим сплотеността на нашата ловна организация. Да я направим още по-силна, да я утвърдим като значим фактор в обществения ни живот, в опазването на природата. Ние сме призвани да дадем уроци по родолюбие на нашите сънародници и да станем фактор във възпитанието на младите хора на България.

В името на споделения ни път към бъдещето, Управителният съвет на НЛРС-СЛРБ се обръща към всички вас с призив мъдростта да надделее над емоциите, критичността да посочи слабостите, но да не погубва каузата.

Всички ние имаме обща страст.

Имаме споделен исторически път.

Имаме кауза, която е чиста и свята – грижата за природата и любовта към Родината.

Нека да покажем, че сме способни да отговорим на предизвикателствата, които стоят пред нас.

Нека покажем, че никой не е по-голям от организацията, но всеки истински ловец я прави по-силна.

Всеки от нас е гарант за нейното единство и бъдеще.

Успех!

 

                                                               УС на НЛРС-СЛРБ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ