140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Очаквайте в “Рибар”: Самоковци зарибиха реки в Рила

В началото на активния риболовен сезон самоковското сдружение проведе мащабна зарибителна акция. Със собствени средства бяха закупени балкански пъстървички от стопанствата в „Тошков чарк“ и Чепеларе. Зарибяването протече на няколко етапа, за които ще стане дума.

В река Искър, на територията на ЛРД-Самоков, бяха пуснати 14 хиляди рибки. Тази акция се проведе съвместно с общината. На територията на ЛРС-с. Радуил и в Национален парк „Рила“ се извърши двукратно зарибяване на река Ибър с по 12 хиляди рибки – общо 24 хиляди.

Същевременно тази река (по цялото й протежение) беше включена в тригодишния забранителен за риболов списък. Това ще спомогне за съхраняване на популацията и рибките ще имат достатъчно време да се адаптират и израснат на спокойствие.

Други 20 хиляди пъстървички бяха пуснати в река Черни Искър, на територията на ЛРД-с. Говедарци. В тази акция се включиха и много деца.

Повече подробности по зарибяването, както и имената на активисти от местни дружини, ще бъдат представени в рибарския раздел на в. „Наслука“, бр. 30, 27 юли.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ