140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Опитен ловец гръмна 40-килограмова вълчица

Опитен ловец повали едър вълк в горите под връх Ком. Час по-късно друг стрелец покоси и диво прасе, съобщиха от ловно-рибарското сдружение в Берковица.

Дружинката на село Гаганица тръгнала в неделя на излет за диви прасета в близките гори. В местността Лиляка на около 4 км от селото ловците заели позиции и кучетата хукнали да търсят глигани.

Вместо нерез обаче на 25 метра от пусията на Йордан Дамянов (40 г.) се появил вълк.

“Движеше се като сянка, много тихо, почти незабележимо. Ако не беше настъпил съчка, въобще нямаше да го видя”, разказа Дамянов.

Ловецът мигновено вдигнал полуавтоматичната си пушка и с един изстрел приковал на земята хищника. Горският звяр се оказал около 40-килограмова вълчица.

“Ловец съм от 14 години, имам доста свине в сметката си, но това е първият ми вълк”, сподели късметлията. На втората гонка ловецът Делян Първанов отстрелял диво прасе – четвърто за сезона на дружинката.

“Вълкът, паднал край Гаганица, е четвъртият отстрелян в Берковско тази есен. Хищниците се множат тревожно и нанасят сериозни щети на дивеча. Необходими са спешни мерки”, заяви Стоян Ангелов от ловно-рибарското сдружение в Берковица.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ