Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Организират фестивал на ловния сокол в село Малко Кадиево

сокол малко кадиево

Старозагорското село Малко Кадиево ще бъде до­макин на Фестивал на лов­ния сокол. Събитието е ор­ганизирано от Сдружение „Зелени Балкани – Стара Загора“ в рамките на проект „Живот за сокола“. Нацио­налното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ е партньор по голяма част от дейностите на проекта. Те са финансирани от програ­ма LIFE на ЕС.

По време на фестивала на ловния сокол, който ще се проведе на 29 юли от 18,30 часа в центъра на село Мало Кадиево, ще си дадат среща природоза­щитници, танцьори, певци и артисти.

„Ще си говорим за лов­ните соколи, но не само! Ще разкажем за дейност­ите на природозащитните организации в България, за инициативите ни и не на последно място за ра­ботата на Зелени Балкани по завръщането на този изчезнал от България вид. По традиция ще освободим и птици, преминали през клиниката на Спасителния център за диви животни!“, обещават организаторите.

В района на село Малко Кадиево се провеждат те­ренните дейности по въз­становяването на вида у нас. Дейности, които преди повече от 10 години Зелени Балкани започнаха. Само тази година са 19 освободе­ните млади ловни сокола и общо всички птици са 160.

В центъра на събитието ще бъде ловният сокол Ро­мео – в миналото родител на голяма част от освобо­дените соколчета, а сега – в заслужена почивка.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ