140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Осми турнир по ловна стрелба “Царевец”

хасково

Милка Денева, Велико Търново

Състезатели от клубовете по ловна стрелба във Велико Търново, Стара Загора, Бургас, Казанлък, Плевен, Попово, Варна и Горна Оряховица мериха сили в осмия по ред държавен турнир „Царевец”. Два дена те стреляха по панички в дисциплината „Скийт” и „Двоен трап” на ловно-стрелковия комплекс край старата столица.

Освен мъже, ветерани и кадети, в надпреварата се включиха и две жени – Татяна Рачева от спортния клуб по ловна стрелба във Велико Търново и Красимира Янева от „Сокол 2010” от Айтос.

Десет състезатели си оспорваха първите места в дисциплината „Двоен трап”.

От кадетите най-добре се представи отборът на Стара Загора. Старогазорските състезатели – братята Данимир и Теодор Радеви и Тодор Светославов, заеха и първите три места. А Марин Кирилов от плевенския клуб „ВИА” беше най-точен от мъжете, следван от Димчо Радев и Запрян Запрянов от Стара Загора.

Много оспорвана беше борбата за първото място между мъжете в дисциплината „Скийт”.

Отборът на клуб „ВИА” в Плевен се представи най-добре. На второ и трето място се класираха състезателите от Казанлък и Бургас.

Плевенчани бяха най-добри и индивидуалната надпревара, където първото място зае Илия Кирилов, второто – Владислав Симеонов, и третото – Георги Георгиев.

От кадетите първи в дисциплината „Скийт” се класира Димитър Вардев от Бургас. От ветераните най-много точки спечели Мирослав Миткин от Варна. Татяна Рачева беше единствената състезателка в тази дисциплина и по право беше наградена като най-добрата сред жените.

Класиралите се на челните три места получиха грамоти и медали.

ловна стрелба

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ