140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

От в. “Наслука”: Грижите за дивеча са постоянни

Провадия, Георги Ников

С много голяма загриженост за полезния дивеч са ловците от дружинката в селата Тутраканци – Чайка,която е част от Ловното сдружение в град Провадия.

От години те правят всичко възможно за запазването на животните в районите си, като се осигуряват достатъчни количества фуражи.Това лято обаче тежка суша настъпи, като в района не е валяло от 70 дни,каза председателят Камен Кирилов.

Това се е отразило много и на развитието на засятата царевица в дивечовите ниви,които са на площ от 50 декара.Реколтата е много слаба,като са обрани едва около 500 кг кочани,които са съхранени за подхранването през есенно зимния период.

“Ластуната прибрахме за зареждане на хранилките за едрия дивеч – благородните елени и сърните.За да не се похаби останалото количество зърно,паднало на земята,ще дискуваме площите,за да се покрие,където дивите прасета ще ровят и ще намират храната си”,допълва Камен Кирилов.

За да не останат калищата без вода от продължителното засушаване ловците от дружинката изнасят с ремарке по три 200 литрови варели,като на всяко зареждане се излива по 600 литра вода на четири-пет места.

Ловците обаче се надяват,че  след близо тримесечно безводие най-после да дойде и спасителният дъжд,защото всичко е пожълтяло,не се вижда никаква тревичка в района.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ