140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

От в. “Наслука” – Опит за преврат в ЛРД-Голямо Белово

Костадин БУЮКЛИЕВ

Иван Ангелов Кехайов е на 45 години и ловува вече с 16-и билет. От 6 години е председател на ЛРД-Го­лямо Белово към ЛРС-Сеп­тември. С болка Кехайов споделя възникналия про­блем в дружината.

„Много ми е неприятно от това, което става при нас, но съм уверен, че прокурату­рата скоро ще разобличи и накаже злосторниците. Ето и проблема: Неколцина от ловната ни дружина, без аз и ръководството й да знаем, събират 20 ловци и решават да поискат от директора на лесничейството в Белово да прекрати договора ни за ползване на ловната площ и дружината от сдружение „Марица-1999” – Септември да се прехвърли в Долна Баня. И УС на септемврий­ското сдружение не знае, че се прехвърля ловната площ на тази дружина на Долна Баня.

Организаторите на тази неприятна дейност правят още едно престъпление. Те съставят списък на 45 ловци от дружината, но много от тях не знаят за това, а в спи­съка са подписани от друго лице.

В прокуратурата има жал­ба от сдружението и се на­дяваме скоро да се накажат престъпниците. Аз и много­бройната част от 78 ловци от дружината молим нашия вестник да ни помогне за по-скорошното влизане в сила на досегашния ни договор за ползване на ловната ни площ.”

Даваме гласност на проблема, а оторизираните органи ще си кажат законовата дума.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ