140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

От в. „Рибар“: Български рибари масово щурмуват Бяло море

   Въпреки че и нашето море е много благодатно през тази есен, мнозина българи, особено от южната част на страната, предпочитат да пътуват към съседна Гърция, за да си „начешат крастата“ с морски риболов. Границата се минава без проблеми, само с формален преглед на личната карта. Трафикът може да е по-интензивен само при КПП Кулата, на другите два пункта се преминава без забавяне и след около час път се стига до Бяло море.

   Не говорим за притежателите на яхти и цялостно оборудване за тях. Те отдавна изследват рибното присъствие в гръцки води и то не само в най-северната част, ами и доста по на юг. Сега става дума за брегови риболов, който е достъпен за по-широка аудитория и не се изисква кой знае какво оборудване.

   Нашенци щурмуват бреговете около Аспровалта, Кавала, остров Тасос, рибарското селце Керамоти. Някои ползват каравани и кемпери, други разпъват палатки, трети са готови да преспят и в колите, но да се възползват от уикенда, за да натрупат адреналин с беломорски риби. В района на Керамоти автомобилите по обширното и удобно за риболов крайбрежие са преобладаващо български. Замятат въдици направо от пясъчната ивица в очакване на кефалови риби, лавраци, сарпи, заргани или каквото друго дойде.

   Някои даже са се специализирали в улов на октоподи и целенасочено търсят тях. Там риба има в изобилие, всеки ще намери с какво да се забавлява.

   А и курортният сезон при съседите е удължен, та може и плаж да се направи по време на „циганското лято“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ