140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

От в. „Рибар“: На морето зарганът взе думата

Първите заргани по морето излязоха още в началото на септември, но тогава изявите им бяха доста разпилени и непостоянни. После народът лудна по паламуда, появи се и сафрид, и чернокоп, та на зарганите сякаш не им обръщаха достатъчно внимание.

С напредването на есента през октомври „каишите“, както ги наричат морските риболовци, все по-осезателно напомняха за себе си. Тази риба има многобройни почитатели и в периоди на активност се превръща в основен обект на внимание. Е, сега може да се каже, че зарганът е взел думата и поне за месец напред ще е номер едно.

Ловят го почти повсеместно с бомбарди и морски червей за стръв. Всякакви други примамки може да стават за алтернативни, но отстъпват по ефективност. Даже тези дни се чувства недостиг на червеи по варненските магазини. Най-ранобудните се струпват на опашки в очакване да отворят, за да си набавят необходимите количества.

Повече подробности около морския риболов може да прочетете в бр. 42 на в. „Рибар“, който излиза в сряда, като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ