140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

От в. „Рибар“: Спинингистите се тешат с костури

Август не е най-подходящото време за улов на хищни риби по нашите язовири. Бялата риба излезе в лятна ваканция, за щуката е твърде рано. Сомът е по-специален и винаги може приятно да изненада, но неговата аудитория от почитатели все пак е ограничена. Като че ли костурът вече се блазни по новоизлюпеното поколение от шаранови рибки и демонстрира активност. Поне такава информация идва от някои големи язовири като „Ал. Стамболийски“, „Цонево“, „Йовковци“ – на север и „Жребчево“, „Копринка“, „Батак“ – на юг. Спинингисти, опитвали късмета си по тези и други язовири, споделят за приятни серии с хванати бодливци, особено по вечерно време.

      Въртящата блесна се счита за класика, но хищниците винаги може да се прехласнат по някой воблер или атрактивна силиконка, така че точни препоръки за примамката не бива да се дават. Всичко е въпрос на импровизации и тестове на място.

      В популярната рубрика „Къде, какво, как“ на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“, ще научите актуални новини за риболовната обстановка и по други язовири и реки в страната.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ