Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Отчетени са добри резултати от таксацията в ЛРС-Болярово

събрание болярово

Председателят на Управителния съвет на Съюза на ловците и риболовците в България Васил Василев беше гост на отчетното събрание на Ловно-рибарско сдружение “Странджа” в Болярово. Ловците отбелязват 140 години от началото на организираното ловно движение в България. Сред гостите на събранието бяха също директорът на ДГС-Елхово Николай Мишинев, началникът на Районно управление към МВР-Елхово Ангел Танчев и началникът на Гранично полицейско управление-Болярово Даниел Дечев.

събрание болярово

Кметът на община Болярово Христо Христов, който е и председател на ЛРС “Странджа” направи подробен анализ на свършеното през изминалия ловен сезон, с успехите и пропуските в работата.

Грижите за дивеча са важна задача за дружините. Не се забравя осигуряването на достатъчно фуражи, ремонтът и направата на нови хранилки, за което се предвиждат необходимите средства. Това даде съответните резултати, защото пролетната таксация отчете увеличение на запасите от благороден елен, сърна, дива свиня…

Почти двойно са се увеличили и запасите от див заек и яребица, което дава основание да бъде увеличен и планът за отстрел при тях.

събрание болярово

Вследствие на отстреляните хищници през миналата година, сега се отчита намаление при запаса на вълка, но отстрелът при него ще продължи, както и при чакалите, които нанасят много вреди на животновъдите.

През изминалия ловен сезон бяха поръчани и фермерно произведени фазани, които бяха разселени тази пролет. Започна реновирането на волериера на сдружението.

На събранието на ЛРС-Болярово беше приет и отчетът на Контролния съвет, утвърден беше и протоколът на УС за увеличение на членския внос с цел осигуряване на повече финансови средства за поддръжката и обновяване на материалната база на сдружението.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ