140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Откриха тържествено Седмицата на гората

На 1 април в драматичния театър “Никола Й. Вапцаров” в Благоевград тържествено бе открита Седмицата на гората. Събитието бе уважено с присъствието на зам.-министъра на МЗХГ Атанас Добрев, зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков,  изпълнителния директор на ИАГ Мирослав Джупаров, проф. Иван Палигоров, председател на Съюза на лесовъдите в България, Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград, Васил Василев, председател на НРЛС-СЛРБ.

Пред присъстващите зам.-министър Атанас Добрев отбеляза, че тази година събитието е със специален акцент върху 140-годишнината от създаването на Централната горска служба в България. Той посочи и безспорните постижения на лесовъдската колегия, които й носят заслужена гордост.

Изпълнителният директор на ИАГ Мирослав Джупаров каза: “Нашите празници винаги са белязани от трудните делници. Да си лесовъд днес е не само гордост, но и много повече смелост и още повече отговорност! Да бъдеш лесовъд е не само професия, а житейски избор. Убеден съм, че нашето общество оценява по достойнство мисията на служителите в системата на горите, отдали знания и живот, за да го има това райско кътче, наречено България.

Убеден съм, че българската общественост и българските лесовъди заслужават своята вълнуваща Седмица на гората!”

По време  на официалното откриване на Седмицата на гората за лесовъд на годината бе обявен инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие, а за цялостен принос бе награден инж. Тони Кръстев.

В рамките на събитието беше извършено и традиционно залесяване на 60 тополи в близост до криволинейния бараж до село Хърсово. През тази година се отбелязват и 120 години горски печат, като годишнината ще бъде чествана тържествено в Аулата на Лесотехническия университет на 2 април 2019 г.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ