Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ОТКРИТО ПИСМО ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЛРС „СОКОЛ“ Белоградчик Велизар ВЕЛИЗАРОВ

Г-н Председател,

Длъжен съм като Вас с това открито писмо да внеса пояснение във връзка  с вашето  от 16.11.2018 г., с което Вие изцяло се стремите да внесете раздор в нашето Сдружение като разчитате на старите ловци, които на ОС, което ние проведохме на 19.10.2018 г. се изказаха негативно във връзка с напускането на  ЛРС Сокол Белоградчик от редовете на НЛРС – СЛРБ. Освен това писмото Ви е твърде пресилено с точна цел – да ме злепоставите пред ловците на „Сокол“ Белоградчик, но аз ще напиша това, което мисля и се надявам те да ме разберат правилно.

  • Първо

Както Вие посочихте, че на Събранието се е решило да не напускаме Националното сдружение, аз заявявам, че такова решение да не напускаме не е взимано, а напротив за да бъдат чути всички редови ловци, решението ще бъде взето, след като то се гласува на годишните събрания на всяка дружинка и група, след като се обобщят резултатите ще бъде взето крайното решение.

  • Второ

Не си спомням какви лъжи и манипулации опровергахте Вие, а напротив Вие отговорихте на въпросите на ловците, присъстващи на Събранието и също така и на мои въпроси към Вас.

Уточнете какви са лъжите и манипулациите?

  • Трето

Решението, което взех за неполагане на стикер върху членската карта, е мое и е продиктувано от това, че решение за оставане или напускане на НЛРС-СЛРБ ще бъде ясно към края на месец Януари.

А според Устава на НЛРС-СЛРБ цитирам:

Чл. 15. Членуващите в Националното сдружение заплащат до края на месец февруари членския си внос за текущата година, който се  определя от Общото събрание.

С което опровергавам твърдението Ви, че съм искал да самоизключа ЛРД „Сокол“ Белоградчик от Националната организация и не нарушавам с нищо регламентите по Устава на НЛРС.

  • Четвърто

Писмото, което изпратих до Директорите на ДГС-Белоградчик и ДГС-Лом, е просто едно Уведомително писмо, с което ги уведомих да извършват заверката без стикер до момента на вземане на Решение. Не виждам какво престъпление посочвате, че съм направил с това писмо.

  • Пето

На въпроса, който задавате „редно ли е и морално ли е един Председател да взима решения „аз бих ви отговорил – Редно ли е и морално ли е един Председател на НЛРС – СЛРБ да не се интересува изобщо за финансовото състояние на Сдруженията, членуващи в Националната организация , да се харчат безобразно много пари за глупости, да не се помага изобщо на нито едно ЛРС да не може да се издържа един вестник и списание, които да се раздават поне по един брой безплатно на членуващите ЛРС-та или по един нов календар за всеки член като знак на единство и добри ловни традиции и символ че сме част от голямото семейство на Съюза по никакъв начин да не се защитават интересите на обикновените ловци, а само да се мълчи ,за да не се засегнат нечии интереси. За какво единство говорите като вие мислите за Вас и вашите интереси, а ние ако можем да се оправяме, без да получаваме нищо, а само да даваме и да си мълчим. За мен това, което написах, е точно и ясно за сегашното положение в НЛРС – СЛРБ изгодно за Вас и супер неизгодно за нас. Помислете за нещата, които ви написах, защото според мен и много други Ловно-рибарски сдружения, виждат това, което е очевадно и го променете, защото в противен случай скоро може да останете без членове!

С уважение, Велизар ВЕЛИЗАРОВ

Б. Р. Междувременно ЛРС-Белоградчик заяви определени количества стикери, с което изпълни решението на Общото събрание на Националната организация да облепва с холограмен стикер членските карти на своите членове.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ