Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Откриване на ловен сезон 2023-2024: Борбата с бракониерството става приоритет

челопечене бракониерството

Първата пушка, която откри новия ловен сезон, гръмна в ЛРД-Челопечене, част от ЛРС-София-Изток. Редом до местните ловци в излета се включиха министърът на земеделието Кирил Вътев, неговите заместници Мирослав Маринов и Георги Тошев, директорът на Изпълнителната агенция по горите Стоян Тошев, председателят на Съюза на ловците и риболовците в България Васил Василев и главният секретар на организацията Даниел Тошков.

челопечене бракониерството


Министърът бе категоричен, че държавата е готова да се справи с бракониерството и отправи послание към нарушителите “При сигнал за бракониерство ще бъдем безкомпромисни. Мястото на тези хора е в затвора.“


Председателят на ЛРД-Челопечене Борислав Христов констатира един от симптомите на липсата на справедливи наказания у нас: „Законите са добри, но е много трудно доказването на самия бракониер – хващането на тази постъпка“, каза Борислав Христов, председател на „Ловна дружинка Челопечене“.
Освен проблемите с бракониерството и нуждата от законодателни промени, които да утежнят наказанията за посегателство срещу диви животни, Васил Василев запозна министъра и с други наболели проблеми на ловната общност у нас: оранта веднага след жътва, което води до унищожаването на местообитанията, и пръскането със забранени препарати за растениезащита, оказващо необратими щети на природата и нейните обитатели.

челопечене бракониерството

Видео от срещата между двамата очаквайте в понеделник на SLRB.BG и фейсбук страницата Съюза на ловците и риболовците в България.

Ловният излет премина при изключително добра организация. Ръководител на лова бе Борислав Христов, който проведе инструктаж на всички участници, като обърна внимание на мерките за безопасност и правилата за боравене с оръжия.

челопечене бракониерството

Както ловният закон повелява, на полето по време на излета той беше ръководител на всички – от редови ловци, през председатели, до директори и министри.

челопечене бракониерството


Пъдпъдъците на полето бяха малко, гургулиците липсваха, а гривяците прелитаха на далечно разстояние. Въпреки това, добрият мерник на местните ловци донесе слука за старта на сезона и отсрами гостите.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ