140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Откровение – Най-хубавите години от моя живот

Първото си интервю за сайта „Дивото“ Гергана Иванова даде по време на честването на 110-годишнината на карловското сдружение.

Гордееш ли се с годишнината на ЛРС-Карлово?

Да, много. Все пак това са цели 26 години от моя живот, които съм отдала на сдружението. Това, което най-много ме радва е, че сме по-единни от всякога. Много съм щастлива в днешния ден. Нашите членове уважават традициите, ловните ритуали и само съжалявам, че нямаме повече ловна площ, за да се влеят в редовете ни всички млади хора, които искат да бъдат част от ловната организация.

Именно за да се спазят традициите организирахме и самия празник по случай 110-годишнината на ЛРС-Карлово след откриването на ловния сезон, тъй като бе невъзможно на отнемем правото на нашите дружини да спазят вековната традиция да отбележат началото на сезона с празник за тях и семействата им.

Като ръководител на сдружението, кажете ни на какво ниво е дисциплината в дружините?

Стараем се, правим каквото можем. Смятам, че бракониерството е под контрол, безопасността по време на ловните излети е на необходимото ниво. Добрата организация на ловностопанските мероприятия дава своите резултати.

Как започна ловният сезон за карловските ловци?

Очаквах, че заради сушата и горещините началото ще бъде слабо. Но в по-ниските райони на Балкана слуката споходи ловците на пернати. Е, в полето положението е тежко, но през септември ще има пъдпъдъци и за тези дружини. Зареждаме хранилките за едър дивеч редовно, подхранването е повсеместно и очакванията за лова на дива свиня са оптимистични. Вярвам, че ни предстои един успешен ловен сезон.

Какво очакваш от новия сайт „Дивото“?

Този сайт ще бъде един вид представителен за сдруженията от страната. Затова от изключително значение е достоверността на информацията. Защото за нашето сдружение вече бе публикувана непотвърдена информация за отстрел на тръстиков блатар от ловците, което наложи нашата бърза реакция и опровержение. Търсенето на евтини сензации ще навреди на „Дивото“.

Записа Стоян Пашкуров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ