Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Отличия за дружинката в Хитово и председателя й

ловна дружинка

За около три часа групата ловци от дружинката в село Хитово, която е част от ЛРС в град Добрич преброди ловището, определено за първия ловен ден, когато паднаха двайсетина гургулици, а пъдпъдъците просто бяха малко, вероятно продължителното засушаване се отрази на местната популация.

Ловците откриха гургулиците покрай слънчогледите и, разбира се, постреляха доста, понатренираха и ловните кучета. Най-добър отстрел направи ловецът Иван Маринов, заяви председателят на дружинката Найден Добрев.

После всички се събраха в ловния клуб, който е в центъра на село Хитово, където стана и тържествената част. Там председателят на ЛРС в град Добрич Илия Михайлов, член на УС на Националата ловнорибарска организация, поздрави ловците с новия сезон и им пожела добра слука и хубави грижи за ловните им райони.

Той  връчи две отличия от името на УС на сдружението – на дружинката грамота като първенец по организиране и провеждане на ловните празненства, а на Найден Добрев послучай 70-годишния му рожден ден също грамота и ловен нож, който е ръчна изработка с картини от дивеч.

Нямаше как да отмине и този празник без чудесните добруджански питиета и печеното агне, гарнирано с вкусното дробено, подготвено от майката на двамата братя ловци Пламен и Веселин Георгиеви.

На другия ден пак след проведения няколкочасов излет ловците се събраха отново в клуба си, където Найден Добрев почерпи с още едно печено агне за рождения ден на внука си.

Дружинката в Хитово на първия ловен излет – в средата с гургулиците е председателят Найден Добрев.

ловна дружинка

Повече за първите ловни излети четете в новия брой 34 на в. „Наслука” на 24 август 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ