140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Отмениха забраната за износ на живи животни от Танзания

танзания живи животни

Танзания временно отмени забраната за износ на живи представители на дивия свят, която беше в сила 6 години, за да опази защитените животни и птици в страната, заявиха от танзанийската агенция за дивата природа.

Решението да вдигне за­браната първоначално за 6 месеца е с оглед на изразено­то желание на природозащит­ни организации да се уста­нови период за наблюдение, чиято основна цел ще бъде борбата с бракониерството, което е в период на намаля­ване.

„Правителството наблюда­ваше процеса на нелегален износ на диви животни от самото начало на забраната“ – заяви на 3 юни в официал­но становище танзанийската агенция за управление на дивата природа в началото на юни.

Танзания наложи забрана­та през 2016 г. по време на управлението на Джон Ма­гуфули. Правителството по това време въведе забраната заради „нередности“ в търго­вията, включително процеса на транспортиране на защи­тени животни в чужбина.

Световният фонд за дива­та природа предупреди, че забраната не трябва да про­валя резултатите от досегаш­ните мерки. През 2010 г. поне 116 животни и 16 птици, някои от тях защитени видове, са били незаконно изнесени от летището в Килиманджаро в северната част на страната.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ