140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Отново мре риба в Янтра

    От водите на река Янтра отново изплува мъртва риба. На „зеления“ телефон в РИОСВ във Велико Търново е подаден сигнал от граждани. Те са уведомили екоинспекторите за проблема, а също и че водите на реката са оцветени в синьо при Каменния мост на горнооряховското село Първомайци. Извършена е незабавна проверка от експерти на РИОСВ.

   „При огледа на реката бяха установени мъртви риби. Стойностите на измерените на място показатели рН и разтворен кислород, обаче отговарят на нормативните изисквания. Взети са водни проби от представител на Регионална лаборатория към ИАОС от реката и от заустващ канал до моста на Янтра при Първомайци”, обясниха от екоинспекцията.

   След получаване на резултатите от анализите на взетите водни проби ще се установи източника на замърсяването и ще бъдат предприети предвидените в екологичното законодателство административно-наказателни мерки.

   Това е трети случай на измиране на риба в реката само през това лято. Наскоро ви уведомихме за намерени от рибари мъртви риби край Долна Оряховица.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ