140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Отново порой от риби, този път в Малта

Наскоро писахме за един любопитен природен феномен в Индия – падащи от небето риби. Хората там го приеха като дар Божи и побързаха да се възползват от урожая, без да се замис­лят много-много какво всъщност се е случило.

И тези дни риби се събираха по улицата, но доста по-близо до нас – в Малта. Необичайните бури, връхлетели през февруари Балканите, са се „изявили“ и на юг от нас. Ураганните ветрове връхлетели с такава сила остров Малта, че дори рибите не мог­ли да устоят на водната стихия и са изхвърлени от вълните по крайбрежна улица. Стари хора споделяли, че такова нещо виж­дат за пръв път. Водата не само да прескочи солидните брегови заграждения, ами и да изхвърли риби на сушата.

Разбира се, находчиви малтийци побързали да съберат все още живите морски твари. Даже показаха любопитни кадри по телевизията и у нас. Но властите в страната са предупредили да не се консумират намерените на улицата риби, понеже може да са опасни. Е, някои хора сигурно се са вслушали, но други са се възползвали от капризите на природата, за да се нагостят и дори да се запасят с безплатна риба. Защото на пазара ще трябва да я купуват.

Впрочем, никой от похапналите риба на аванта не се е опла­кал от нищо.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ