Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Отново валя рибен дъжд, този път в Иран

иран рибен дъжд

Дали явлението е необи­чайно, както го представят медиите по света? Ами случ­ва се често през последните години – да падат риби от не­бето. Този път рибен дъжд е имало в Иран, в района на гр. Ясудж.

Видеокадри и снимки от Иран обико­лиха социалните мрежи като доказателство, че там наисти­на падат риби от небето. Това е станало след разразила се силна буря, придружена с про­ливни дъждове. Интересно е, че рибите са отнесени на по­вече от 200 км от морски води.

Учените отдавна са дали адекватен отговор на какво се дължи това природно явле­ние. „Рибен дъжд“ обикновено се причинява от торнадо, кое­то преминава над водни ба­сейни. Такива торнада са из­вестни като „водни гърмежи“, тъй като поглъщат живи орга­низми от водоеми със сладка вода или от морето.

Впослед­ствие облаците ги изместват в посоката на въздушните те­чения и затова рибите падат на сушата, понякога на доста отдалечено разстояние от во­дния басейн. Е, жителите на посипаното с рибен дъжд на­селено място не са недоволни от този Божи дар.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ