140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Отровиха 11 кучета и 1 котка в кюстендилско село

11 кучета и 1 котка са били отровени в района на детската градина в кюстендилското село Соволяно, съобщи кметът Пламен Илиев, цитиран от “Фокус”.

По думите му сигналът е подаден на 7 февруари от директора на детската градина в селото. Открити са мъртви 10 кучета и 1 котка. На място са пристигнали екипи на Районно управление на МВР – Кюстендил и на Областна дирекция по безопасност на храните. Взети са проби, които са изпратени за анализ в лаборатория в София. Мястото е обработено с препарати.

“Снощи стопанин на куче го беше пуснал на разходка, животното се е прибрало в дома си и е починало. Това означава, че все още в селото има отрова. Апелирам всички да бъдат изключително внимателни”, предупреди Илиев.

По думите му предстои мястото отново да бъде посетено от екипи на полицията. Част от отровените кучета са били домашни, а другите са били безстопанствени.

“Хората са много притеснени. Нямаме представа кой може да бъде извършител на това престъпление, но това е убийство”, заяви кметът на Соволяно.

По закон за причинена жестокост към гръбначно животно, смърт, тежко или трайно увреждане, наказанието е лишаване от свобода до 3 години и глоба от хиляда до до 5 хиляди лева.

Източник: www.dir.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ