Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Отровиха ловните кучета на кмета на Горно Хърсово, едното е било бременно

Кузман ПЕТРОВ

За селския празник и курбана на Спасовден кметския наместник Христо Ганев от благоевградското село Горно Хърсово беше неприятно изненадан. Отбивайки се през имота си в махала „Новоселци“, за да нахрани двете си ловни кучета, той ги намира мъртви. „Не мога да ви опи­ша болката от видяното – споделя Христо Ганев.- Не съм конфликтен, старая се да правя добрини и всякакви ус­луги на хората в селото, връщам стари традиции и мисля за социално-битови дейности, а за благодарност някой ми е отровил ловните кучета. С какво са виновни те …? Винаги са вързани и не правят бели на никого. Женско­то куче Бистра трябваше да роди след седмица. Много познати и непознати ловци от района се бяха обадили и записали да вземат малките кученца.

Има ли душа и сърце убиецът на тези невинни живот­ни?! Мъжкото куче Роко беше повърнало кренвирш, пре­ди да умре. Очевидно отровата е била поставена вътре в тях. Не подозирам и не вярвам,че в това престъпле­ние може да са участвали ловци нито от нашата, нито от съседните ловни дружинки. Винаги по време на ловен сезон се информираме за загубени кучета и си помагаме с каквото можем. За човешката злоба и бездушие на из­вършителя нямам коментар.”

Христо Ганев е информирал съответните органи, но не очаква да се открие извършителят на това криминал­но деяние. Този случай е последното доказателство до какво морално падение могат да стигнат някои хора, кои­то са загубили човешкия си облик.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ