Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Падна рекордът за най-тежък вълк в Неврокопско

Александър МАНДАЖИЕВ

Дългогодишният горски служител Георги Вакареев показа, че който го може, го може и възрастта не е порок. Младите му колеги от дружината с право гледаха с гордост към доайена, след като той счупи неподобряван от години рекорд в Неврокопско. Докато всички ловци наблягаха на стрелбата по дива свиня заедно с останалите членове на дружинката, 65-годишният Георги Вакареев впечатли колегите си с прецизността на своя мерник и бързината, с която произвежда фаталния изстрел.

Съвсем логично добрата слука бе последвана от снимки за спомен. Жителите от района бяха изключително доволни от отстрела на хищника. Най-голяма бе радостта за отглеждащите едър и дребен дивеч. Броят на вълците в региона се увеличи през последната година и половина, след като заради големия пожар в Кресненското дефиле много от дивеча се премести отсам планината по поречието на Места.

От своя страна отстреляният над 70-килограмов хищник бе първи трофей за ловците от Горно Дряново. С него те счупиха рекорда за теглото най-едрия отстрелян вълк в бившата Неврокопска околия.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ