Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Пъдпъдъците и гургулиците се завърнаха в района на ЛРД-Маломирово

маломирово лов

След силното начало на сезона и няколко ползотворни излета в полетата на Елховското сдружение, последва затишие и по-скромни резултати в отстрела на пъдпъдъци. Даже някои побързаха да отпишат този лов, но се оказа, че е за кратко.

Времето се обърна, премина валежна вълна, която даже направи доста поразии в най-югоизточните части на страната. Живителната влага се оказа много благоприятна и пъдпъдъците се завърнаха в района.

Доказателство за такова твърдение е добрата слука на дружината от с. Маломирово през миналия уикенд. Имало е доста пъдпъдъци в обходените полски райони, като най-добри резултати ловците са реализирали в м. „Клетките“. 

маломирово лов

Един от участниците в лова от с. Маломирово Галин Минчев споделя своите впечатления:

„Аз имам младо тримесечно куче английски сетер, което сега обучавам. Налага се да му отделям повече внимание и по тази причина няма как да стрелям при всеки вдигнал се пъдпъдък. Но колегите с обучени кучета си постреляха на воля и натрупаха добър актив. Всичките от групата са опитни ловци и знаят какво правят. Нека спомена моите другари, това са Николай Владев, Янко Илчев, Стефан Стоянов. Все пак ще отбележа, че Стефан е гост, той членува в дружината на с. Вълча поляна. Казано накратко: пъдпъдъците се завърнаха при нас. Чувам, че и в съседни села имат добра слука…“

С гургулици също става интересен лов в Елховско, колкото и пръснати да са. Все пак на тях наблягат на вечерния сеанс. На ранина приоритетни са пъдпъдъците.

Има и друга интересна новина от региона. Появила се е глутница вълци, а заклетите хищничари вече са взели мерки и ги преследват усилено с обичайните нощни вахти, даже имат и частични успехи. Но битката с тях продължава и най-вероятно ще има още актуална информация в близко време.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ