140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Панама – Масово измира риба, не намират основателна причина

Обширни площи от крайбрежието на Панама, в залива Баия, е затрупано с мъртви риби и докато власти и учени умуват от къде идва този проблем, измират все нови и нови морски оби­татели. Хората се опитаха да обяснят ситуацията с цъфтежа на водорасли, които отделят токсични вещества и водата придо­бива характерен червеникав оттенък. Имало е такива инциден­ти в минали години. Този път обаче няма такова оцветяване, а и сега не е време за цъфтеж на водорасли. Явлението се наблюдава през август-септември, а не през зимните месеци.

Еколози и загрижени за чистотата на крайбрежието хора са се заели с почистването на замърсената с разлагащи се риби брегова ивица. Властите също се опитват да въведат ред в съз­далата се суматоха, но така и никой не намира логично обясне­ние на случващото се. Учените провеждат всякакви изследва­ния със засегнати риби, но засега и те мълчат.

Любители на сензациите обаче не пропуснаха да напомнят, че неотдавна е установен мор на делфини край Нова Зеландия и нищо чудно в двата случая да има нещо общо.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ