140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Паничище – Диви свине ще развъждат в общински имоти

Сапарева баня, Юлияна Колчакова

Софийската фирма „Каро Трейдинг” ООД има намерения да развие дивечовъдно стопанство в района на курорта Паничище. От дружеството смятат да отглеждат диви свине в имоти, собственост на община Сапарева баня.

Това стана ясно на последната сесия на Общинския съвет, от който от управата на курорта искаха разрешение дружеството да изгради база за интензивно стопанисване на дивеч чрез поставяне на огради на имоти общинска собственост.

Докладната записка бе на кмета Калин Гелев, който при приемането на дневния ред я оттегли. Мотивът за това бе, че не е прецизирана. В нея липсваше информация за евентуален наем, който да получава общината. Не бе записано и за какъв срок ще бъде даден теренът.

Не може общински имоти да се дават безвъзмездно, коментират хората в курорта. Терените са с площ 830 дка и се намират югоизточно от хижа „Дяк”. Неин собственик е Красимир Занев, който притежава и „Каро Трейдинг”. Столичният бизнесмен е купил бившия Горски дом в края на юни тази година срещу 16 000 лв.

Хижа „Дяк” се стопанисваше от „Югозападно държавно предприятие” – Благоевград, но със заповед на министъра на земеделието и храните е обявена за продажба чрез търг с тайно наддаване. Туристическата сграда на два етажа, построена през 1922-ра година, е със застроена площ 53,00 кв.м. Софийската фирма я е придобила ведно с правото на строеж.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ