Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Парк “Бачиново” прие традиционния събор в Благоевград

Две седмици преди дългоочакваното откриване на активния ловен сезон, по утвърдена вече традиция, повече от 600 ловци и членове на семействата им присъстваха на запомнящо се емоционално събитие – регионалния ловен събор.

Старт на празничното настроение даде фолклорната група “Струмски славей” който е съставен предимно от ловци на 44 ловна дружинка към сдружението. С националния химн, химна на европейския съюз и химна на благоевградските ловци присъстващите посрещнаха прави знамената на 17-те ловни дружинки от сдружението.

Съборът беше уважен от бившия председател на националната ловна организация инж. Иван Петков, от проф. Валери Стефаново, проф.Валери Сарандев – членове на УС на СЛРБ, Бойка Костадинова- гл.счетоводител на СЛРБ, директори на национални и регионални ведомства от системата на горите и МВР.

Дългогодишният председател на сдружението Иван Василев всеотдайно и с прословутото си чувство за хумор даваше празнична насока на тържеството като особено държеше  музикалните изпълнения да бъдат най-популярните и обичани песни от македонския фолклорен репертоар

Хубавото септемврийско време позволи на съборяните до късно да се веселят на поляните на парк “Бачиново” и за сетен път да покажат на обществото, че гилдията на ловците в България е активен участник в обществените процеси на страната и издигането на нов тип култура и поведение. Веселбата сякаш достигаше до билата на Рила и като ехо се връщаше  “Наслука през нови сезон”.

 

Повече информация в бр. 38 на в. “Наслука” на 20 септември

 

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ