140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Първи национален турнир по ловна стрелба „Спортинг“

Бургас, Марина Шиварова

На 18 септември на стрелбището в м. „Чер­на гора“ край бургаското село Маринка се прове­де Първият национален турнир по ловна стрелба в дисциплина „Спортинг“.

Състезанието, което бе за организирани ловци, членове на Националната организация, премина при подчертан интерес, защото тази година за първи път турнирът беше национален и беше органи­зиран от НЛРС-СЛРБ.

На състезанието присъстваше и представител на организаторите – инж. Ради Ра­дев, главен експерт в На­ционалната организация.

Схемата, по която стре­ляха състезателите, беше съставена от инж. Сахак Сахакян, Желчо Желев и Божидар Николов – а това са хора, които 11 години вече стрелят в дисципли­на „Спортинг“ към клуба по ловна стрелба „Пиргос“- Бургас.

В голямата си част паничките, които бяха пуснати, имитираха полет на пъдпъдък, полет на яреби­ца, полет на гургулица – т.е. на най-разпространения прелетен дивеч и ловците съобразно възможностите си се представиха по раз­личен начин и резултатите, които постигнаха, бяха от 10 до 27 панички!

Домакините бяха решили класирането да бъде общо: „На лов няма ветерани, няма млади ловци – всички сме ловци! Затова и сега класирането е едно“, каза­ха те и поканиха участни­ците да се видят отново и на Никулденския турнир по ловна стрелба.

А колегите им от ЛРС-Силистра се пох­валиха, че и те имат ловно стрелбище и предявиха претенции да станат дома­кини на следващите национални турнири по спортинг.

Първото място при отборното класиране с 68 точки безапелационно беше спечелено от отбора на ЛРС „Гларус“-Поморие. В крайното класиране на второ място се нареди отборът на ЛРС- Айтос, на трето – екипът на бургаз­лии, а на четвърто, пето и шесто място се класираха състезателите съответно от Казанлък, Силистра и Малко Търново.

И при индивидуалното класиране борбата също беше много оспорвана и ожесточена. Тук най-много точки събра Павел Керемидчиев от ЛРС-Бургас. Със своя резултат от 27 т. той заслужено спечели престижното призово място при индивидуалното класи­ране, а Цонко Дончев с 25 т. остана на второ място.

Но както отбелязах и тук заради равен брой точки се стигна до прострелване за определяне на третото място. В борбата за брон­за участваха Диян Стайков и Иван Желев, и той беше спечелен от състезателя от Казанлък Диян Стайков. На четвърта позиция остана Иван Желев, а на петото и шестото место се наредиха Тодор Тодоров и Божидар Николов.

По време на награждава­нето за всички участници имаше грамоти, а за побе­дителите – купи. След при­ключване на състезанието не само победителите и победените, но и гостите на турнира се почерпиха за здраве.

Пълният текст и много снимки вижте в последния брой на вестник “Наслука”.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ